OFG: az a bizonyos siker


A sokat emlegetett siker! Megvan?
Légy sikeres! Érd el céljaidat! Valósítsd meg álmaidat!
A siker embere legyél, a siker lovagja, a befutott, győztes, nagy valaki!

Igen, sikeresnek lenni remek dolog. Benne van a megnyugvás, győzelem, elégedettség, fíling, és póver.
Csakhogy. Sikeresnek lenni több módon is lehet. Mindenki másként érezheti magát sikeresnek. Egyénfüggő, nincs végső egyen-recept.
Azért persze van a nagy külső nyomás. Hogy látszódjon a siker egyértelmű jele. A pénz, egzisztencia, magabiztosság egyértelműsége. Amit mindenki ért. Vagy érzékel, becsül, vagy éppen irigyel. A külső jelek: ruha, kocsi, nyaraló, utazás, drága ruhák, márkás italok. Vagy rajongók, elismerés, celebség, híresemberség.
A sikert nem adják olcsón. A sikert nem mindenkinek adják olcsón..bro.
Persze vannak, akik beleülnek a készbe, málnába, mert szerencséjük van, mert jó helyre születtek, jókor alkudtak meg, jó időben hunytak szemet, jó tempóban adták el magukat.
De a sikerért sokaknak inkább keményen hajtani kell. Tehetség, szorgalom, kitartás – aztán hajsza, pörgés a célig. Vagy hajsza a szétesésig, kimerülésig, önpusztításig.
Ez megy azért sokszor. Lehetsz sikeres – de annak nagy ára lesz, és ezt az árat kíméletlenül megfizeted: menő állás, ülőmunka, fekvőrendelés.
A sikernek sokszor nagy ára van. De, hogy elérd, minden mást fel kell adnod? Pihenést, kapcsolatokat, fejlődést, önértékelést? A csapda az, hogy ha elértél egy szintet, azt már nem szívesen engeded el. Tehát mindent megteszel, hogy a sikerszintedet megtartsd. Életszínvonalából ki enged szívesen? Így leszel a sikered foglya, ahol már nem számít sem személyiség, sem értékek, csak az, hogy ne veszítsd el, amiért megharcoltál. Így lesz a sikerért való hajtásból a veszteség elkerülésétől való elkeseredett küzdelem.

Nos az OFG-t azért is csináltuk, hogy a siker ne ez legyen. Üzleti siker is legyen, igen, egyértelmű jelekkel: pénz, gazdagodás, stb. De fontosabb egy olyan lehetőség, amelyben úgy lehetsz sikeres, hogy közben személyedben is erősödsz.
Mert nálunk például nincs kiszolgáltatottság! Már úgy sem, hogy valakik előtted a surranópályán, sógórkomaspan révén jutnak előre. Itt ilyen nincs; csak a teljesítmény számít. Mindegy honnan jöttél, hány éves vagy, mit dolgoztál – mindez nem érdekes, csak az ambíciód, korrektséged számít.
Nem a főnök hangulata dönti el, hogy előrébb juthatsz-e. Nincs is főnök. Nem kell megfelelned hülye szokásoknak, ostoba elvárásoknak. Csak jónak kell lenned.
Az OFG üzletközpontú – és: személyközpontú! Értékközpontú!
Van, ahol kizsigerelik az embereket a célokért, hajtják őket őket az egyre nagyobb elvárásokkal. Van ahol a légy sikeres felszólítás azt jelenti, hogy tegyél félre mindent, és csak a munkádnak élj…amíg bírod.
AZ OFG-ben ez elképzelhetetlen. Itt mindenki a maga ura. A saját üzletét építi, a maga főnöke. Üzlete pedig csak akkor épül, ha a személyisége is épül.
Nálunk ugyanis a hitelesség a legfontosabb. A meggyőző személyiség. Mi tanácsadók vagyunk, meggyőzéssel, kommunikációval foglalkozunk. Azt pedig csak önmagával rendben levő, kiegyensúlyozott személy tud hitelesen.
AZ OFG-ben a siker összetett fogalom. Sosem csak az anyagiakat jelenti. (bár azt is nagyon) Nálunk az tud eredményes lenni, aki odafigyel magára, fejleszti magát. Aki úgy épít üzletet, hogy egyensúlyt is épít a személyisége fejlesztésével. Nálunk az üzletépítés mindig önépítést is jelent. Ezért is építettünk fel egy új rendszert, az ÉRTÉKMARKETING módszert. Ami nagyon érdekes dolog. De erről majd legközelebb.